تخلیه فاضلاب هواپیما چگونه است

همانطور که می‌دانید امروزه افراد بسیاری از هواپیما برای سفر به مقاصد مختلف استفاده می‌کنند. یکی از مهم‌ترین مواردی که برای همه‌ مسافران در هواپیما مهم است استفاده از سرویس بهداشتی می‌باشد؛ از این رو فاضلاب هواپیما باید به موقع تخلیه شود تا در طول سفر مشکلی به وجود نیاید. با این حال در قوانین نوشته شده توسط اداره هوانوردی فدرال، هیچ قانونی مبنی بر اجبار هواپیماها برای داشتن سرویس بهداشتی وجود ندارد. برای مثال در سال 2015 پرواز وست‌چسترـشیکاگو توسط هواپیمایی انجام شد که تنها یک سرویس بهداشتی داشت و آن هم به دلیل مشکلات فنی خراب شده بود؛ با آنکه در این پرواز مسافران امکان استفاده از دستشویی را برای مدت 2.5 ساعت نداشتند اما پس از پرواز نتوانستند از شرکت هواپیمایی مربوطه شکایت کنند. در ادامه این مطلب از وب‌سایت پرواز باتو، شما را با نکات مهم درباره تخلیه فاضلاب هواپیما آشنا خواهیم کرد.

تخلیه فاضلاب هواپیما به چه صورت است؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تخلیه فاضلاب هواپیما به چه صورت انجام می‌شود. در پاسخ به این پرسش باید گفت که این کار پس از فرود هواپیما قابل انجام است و پیش از آن فاضلاب در مخزنی ذخیره می‌شود. کار تخلیه فاضلاب هواپیما حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و فضولات به داخل مخزنی در پشت یک کامیون منتقل خواهند شد. لازم است بدانید که در گذشته توالت‌ هواپیماها به شکل سطلی بودند که به بیرون هواپیما راه داشتند و پس از استفاده از آن‌ها، محتویاتشان در آسمان رها می‌شد. در ظاهر شاید اینطور به نظر برسد که این سیستم تخلیه مشکلی ندارد؛ اما باید گفت که اگر درپوش سطل‌ها کمی جابه‌جا می‌شد، جریان هوا در لوله‌ها صدایی آزاردهنده ایجاد می‌کرد که این مسئله خود نارضایتی مسافران را در بر داشت.

  پرکاربردترین زبان های دنیا

مشکلات گفته شده موجب شد تا افراد متخصص در این زمینه به فکر ایجاد سیستم دیگری برای دستشویی‌ هواپیماها بیافتند. توالت‌هایی که در حال حاضر در هواپیماهای امروزی وجود دارند برای اولین بار در سال 1982 مورد استفاده قرار گرفتند و اصطلاحا به آن‌ها توالت خلا گفته می‌شود. دلیل این نام گذاری آن است که این سیستم دارای مکنده خلا و مایعی به نام Skykem می‌باشد. پس از استفاده افراد از تولت‌ مذکور و فشردن دکمه تخلیه، دریچه‌ی انتهایی آن باز شده و خلا هوایی ایجاد می‌شود.

نکات تخلیه فاضلاب هواپیما

این خلا موجب می‌شود که فضولات به همراه مایع Skykem به راحتی به داخل مخزن مربوطه منتقل شوند. استفاده از سیستم خلا در هواپیماها نقش به‌سزایی در کاهش مصرف آب داشته است؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت با هر بار استفاده از این دستشویی‌ها تنها 2 لیتر آب مصرف می‌شود. این در حالی است که دستشویی‌های کم ‌مصرف خانگی‌ حدود 6 لیتر و توالت‌های قدیمی مدارس به طور متوسط 12 لیتر آب مصرف می‌کنند.

نکات جالب در رابطه با سرویس بهداشتی هواپیما

  • همانطور که گفته شد در گذشته توالت هواپیماها به بیرون راه داشت و در طول زمان پرواز فضولات در آسمان تخلیه می‌شد؛ اما امروزه امکان بروز چنین اتفاقی وجود ندارد چراکه در سیستم جدید ضامن مخزن فضولات در بیرون از هواپیما تعبیه شده است.
  • با وجود آنکه سیگار کشیدن در هواپیما ممنوع است اما اداره هوانوردی فدرال اعلام کرده که دستشویی هواپیماها باید دارای جا سیگاری باشند. این قانون برای افراد بی‌ملاحظه است و برای جلوگیری از کثیف شدن محیط داخل هواپیما و بروز مشکلات دیگر اعمال شده است.
  • آبی که در سرویس بهداشتی هواپیماها برای شست‌وشو مورد استفاده قرار می‌گیرد بسیار ناخالص بوده و بر اساس تحقیقات انجام شده باکتری‌های موجود در آن چندین برابر حد مجاز است.
  • قفل درب دستشویی‌های هواپیما به راحتی از بیرون قابل باز شدن هستند. برای انجام این کار کافی است علامت‌ دستشویی‌ را به سمت بالا حرکت داده و ضامن را ربر روی حالت قفل‌نشده قرار دهید.
  آشنایی با حقایق کابین خلبان

دیدگاهتان را بنویسید