روستای اورامان که در شهرستان سروآباد استان کردستان قرار دارد بیتردید یکی از زیباترین و حیرتانگیزترین روستاهای ایران است. معماری بینظیر این روستا بسیاری از گردشگران را به خود جذب نموده و به سبب همین سبک معماری، اورامان تبدیل به یک شاهکار طبیعی و جاذبه گردشگری در کردستان شده است. اگر بخواهیم از نظر ظاهری روستای اورامان را برایتان شبیه سازی کنیم باید بگوییم سبک معماری این روستا شبیه به منطقه ماسوله در شمال کشور میباشد. پیشنهاد میکنیم در ادامه این مطلب از وب سایت پرواز با تو با ما همراه باشید تا این روستای زیبا و دیدنی را برایتان توصیف کنیم.
اورامان کجاست؟
در واقع اورامان که به آن اورامانات نیز میگویند در شهرستان سروآباد استان کردستان میباشد که از جنوب به استان کرمانشاه محدود میشود. همانطور که میدانید کردستان پر از دشتهای پر پیچ و خم و رودهای زیبا و روان است. از چشمههای معروفی که در این منطقه وجود دارد میتوان به رود سیروان و لیله اشاره کرد. رود سیروان یکی از طولانیترین رودخانههای استان کردستان است که در واقع زیستگاه پرندگان و ماهیهای این منطقه میباشد. ناگفته نماند که رود سیروان منطقهای برای تفریح و گردشگری نیز هست و مسابقات قایقرانی در این منطقه برگزار میشود.
اورامان از دو قسمت بزرگ و کوچک تشکیل شده که قسمت کوچک آن به شهر حلبچه از توابع کشور عراق و قسمت بزرگ آن، در استانهای کرمانشاه و کردستان ایران میباشد. روستای اورامان، در واقع مرکز بخش اورامان میباشد که اکثر مردمان این شهر بومی این منطقه نیستند و از شهرهایی مانند مریوان، سنندج، حلبچه، جوانرود، کامیاران، روانسر، کرمانشاه و تهران میباشند.
آشنایی با روستای اورامان
جالب است بدانید قدمت این روستا به 40 هزار سال پیش باز میگردد. در واقع محققان در غارهای اطراف این منطقه آثاری یافت نمودند که نشان دهنده انسانهای اولیه میباشد و این نشانهها اثبات میکند روستای اورامان تاریخچه دیرینهای دارد. اگر به اورامان سفر کنید میتوانید از بالای یک کوه تمام روستا را در یک نگاه ببینید. همچنین ساختار پلکانی این روستای جذاب میتواند هر انسانی را به وجد بیاورد.
آب و هوای اورامان
این منطقه زیبا آب و هوایی کوهستانی دارد. روستای اورامان دشتها و چشمههای خروشانی دارد که سبب به وجود آمدن پیشه باغداری و دامداری در این منطقه شده است. در اورامان تخت، میتوانید گونههای مختلفی از گیاهان را ببینید که از جمله آنها ریواس، کنگر، انجیر، گلابی وحشی، گردو، پسته وحشی، درخت بلوط و… میباشد. اگر میخواهید تکهای از بهشت را ببینید باید در فصل بهار به اورامان سفر کنید. اورامان در این فصل جامهای بر تن میکند که زیباییش را دوچندان مینماید.
اهالی اورامان
از آنجایی که روستای اورامان در سالهای اخیر با افزایش جمعیت روبرو بوده، امروزه دیگر تبدیل به مرکز بخش شده است. طبق آماری که در سال 1390 از سرشماری اهالی این روستا به دست آمده است، اورامان ۵۴۰ خانوار و جمعیتی نزدیک به ۲۸۰۰ نفر دارد که روز به روز هم در حال افزایش است. زبان مردمان این روستا اورامی است که یکی از گویشهای شمال غرب ایران میباشد. پوشش مردمان اورامان لباسهای محلی و کردی خاص است. معمولاً مردها در این منطقه فرنجی، دستار، پانتول، چوخه، کله بال و زنان کلنجه، جانی و کلاه میپوشند. سوغات اورامان سجاده، نمد، گیوه، گلیم و ظرفهای چوبی میباشد. اغلب مردم این روستا مسلمان بوده و مذهب آنها سنی است.
اقامت در اورامان
با همه این اوصاف مگر میشود به این روستا رفت و در آنجا اقامت نداشت! اصلاً نگران اقامت خود در اورامان نباشید؛ چراکه مکانهای اقامتی بسیار زیبا با امکانات مناسب رفاهی در اختیار شما قرار میگیرد. یکی از این مکانهای اقامتی، هتل سنگی اورامان میباشد که به نام هتل شادی هم معروف است.
این هتل معماری سنگی چشمگیر و باشکوهی دارد و رزومه درخشانی در پذیرایی از گردشگران و مسافران برجای گذاشته است. البته علاوه بر هتل سنگی روستای اورامان، اقامتگاههای بومگردی زیادی در این منطقه وجود دارد که میتوانید یک شب رویایی و خاطرهانگیز را در آنجا تجربه کنید.
مسیر دسترسی روستای اورامان
اگر بخواهید با خودروی شخصی به اورامان بروید ممکن است مسیر زیادی را در پیش داشته باشید و باید از شهرهای اطراف کردستان و کرمانشاه خودتان را به این روستا برسانید؛ اما اگر بخواهید به صورت هوایی و با پرواز به اورامان سفر کنید، میتوانید بلیط هواپیما سنندج را تهیه نموده و پس از رسیدن به این شهر با تاکسی و خودروهای مختلف خودتان را به اورامان برسانید.
آدرس: کردستان، مریوان، جنوب شرقی شهر مریوان، روستای اورامان.